Прес-центр14 грудня 2018, 08:12

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

Одну з найбільших світових техногенно-екологічних катастроф - аварію на Чорнобильській АЕС знає і пам'ятає весь світ. І насамперед – Україна, на землі якої і в серці її народу залишилась незагоєна рана. І так сталося, що саме ліквідатори стали першими, хто кинувся на приборкання радіаційної стихії ціною власного здоров’я та життя.

На згадку про цей чорний день, для того, аби відзначити подвиги ліквідаторів тієї страшної аварії, 14 грудня  було засновано  День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який в Україні вперше започатковано 14 грудня 2006 року – у день 20-ої річниці офіційного прийняття в експлуатацію укриття над четвертим зруйнованим реактором ЧАЕС.

Тож щороку саме в день завершення будівництва саркофага над четвертим блоком АЕС ми вшановуємо відважних ліквідаторів, які є поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто відійшов у небуття. Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті.

Щиро бажаю всім вам та вашим близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди!   

 

З  повагою,

Перший заступник голови Біловодської райдержадміністрації    В.О. МУРАТОВ