Прес-центр3 грудня 2020, 13:12

3 грудня – Міжнародний день інвалідів

На обліку в управлінні соціального захисту населення Біловодської райдержадміністрації знаходяться 997 осіб з інвалідністю, в тому числі 81 особа з інвалідністю І групи, 324 особи з інвалідністю ІІ групи, 499 осіб з інвалідністю ІІІ групи, 93 дитини з інвалідністю.

З початку року забезпечено санаторно-курортними путівками 11 осіб з інвалідністю, в тому числі 2 особи забезпечено путівками за рахунок місцевого бюджету, інвалідними візками забезпечено 2 особи та сплачено за 14 візків в т. ч. скутер, за протезно-ортопедичні вироби сплачено 26 особам, сплачено за ортопедичне взуття 38 особам, видано засобів для ходіння, керовані однією рукою, 3 особам, видано засобів для ходіння, керовані обома руками, 1 особі.

Пандусами облаштовані: райдержадміністрація, управління соціального захисту населення, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центр зайнятості, центральна районна лікарня, селищна рада, автовокзал, державна нотаріальна контора, аптека.

За участю міжнародної організації ПРООН споруджено підйомник у Біловодському ліцеї «Лідер» Біловодської селищної ради, всередині будівлі ліцею споруджено санвузол для колясочників.