Прес-центр16 липня 2019, 16:07

41 проект будівництва та реконструкції шкіл і дитсадків області буде профінансовано з ДФРР у 2019 році

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує реалізацію важливих проектів у регіонах в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

Відтак вже схвалено фінансування 277 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл та дитячих садків, з них 41 проект Луганської області.

Загальна вартість на усі проекти – понад 2,5 млрд гривень.

У рамках їх реалізації також передбачається впровадження Нового освітнього простору – це створення мотивуючого та креативного дизайну ззовні та всередині, проведення енергомодернізації – утеплення фасаду, заміна вікон, закупівля необхідного сучасного обладнання або меблів, створення всіх необхідних умов безбар’єрного доступу та інклюзивної освіти.

Нагадаємо, наразі вже понад 500 шкіл та дитсадків по Україні активно впроваджують принципи #НОП. Проект реалізується Мінрегіоном спільно з Міністерством освіти та науки України і активною місцевою владою. Основні принципи НОП – це енергоефективність, сучасне обладнання, мотивуючий простір, інклюзія та безбар‘єрність.

В цілому вже схвалено фінансування з Держфонду регіонального розвитку (ДФРР) на реалізацію 707 проектів регіонального розвитку у всіх областях України. Це будівництво і реконструкція шкіл, дитячих садків, закладів охорони здоров’я, культури, спорту та інші важливі регіональні проекти.