Прес-центр15 лютого 2019, 15:02

Біловодчани вшанували учасників бойових дій на території інших держав

      …Війни! Скільки їх було в історії   людства. І завжди – це страждання, сльози, втрата самого дорогоцінного в житті, біль... Таким болем для багатьох громадян став Афганістан. 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам’яті про сумнозвісні події в Афганістані,  в інших країнах та вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів.

         Тож сьогодні в смт. Біловодську відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-тої річниці виведення військ з  території Афганстану. У заході взяли участь голова Біловодської селищної об`єднаної територіальної громади Едуард Олєйніков,  військовий комісар районного військового комісаріату старший лейтенант Сергій Свириденко, начальник відділу поліції Віталій Токарєв, представники служб райдержадміністрації та об`єднаної територіальної громади, підприємств та організацій, воїни-інтернаціоналісти, учні шкіл, ліцею  та жителі селища.

         Кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, – наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, – українець. Зараз в Україні – майже 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мали поранення, понад 6 тисяч мають інвалідність.

        Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що вони чесно виконували свій громадянський обов'язок, залишалися вірними присязі до кінця. Про це говорили виступаючі.

        За активну громадську діяльність, сумлінну працю, особистий внесок у розв’язання проблем ветеранів війни та з нагоди 30-тої річниці виведення військ з республіки Афганістан ряд учасників бойових дій були нагороджені листами подяки Луганської обласної державної адміністрації та Подяками народного депутата України Сергія Шахова. Медаллю за заслуги ІІ ступеню нагороджено учасника бойових дій Івана Григоровича Латку.

       Хвилиною мовчання присутні вшанували священний спогад про багатьох загиблих земляків. По закінченню учасники заходу поклали квіти до пам’ятника воїнам-афганцям.