Прес-центр25 жовтня 2017, 09:10

Біловодська гімназія зустріла колегу зі Львівщини

19 жовтня 2017 року до Біловодської гімназії завітала учасниця проекту «Змінимо країну разом», започаткованого головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ю.Г. Гарбузом, вчитель початкових класів Рудківської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Володимира Жеребного Самбірського району Львівської області Хім’як Світлана Ярославівна.

Гостю радо зустріли хлібом-сіллю та зворушливими привітаннями учні та педагогічний колектив гімназії. Гімназисти підготували для Світлани Ярославівни чудовий вітальний концерт та подарували на пам’ять сувеніри-обереги, виготовлені руками учнів початкових класів. В.о. директора гімназії Олена Дем’яненко та заступник директора з НВР початкової школи Віра Єресковська провели для гості екскурсію шкільними коридорами та класами, розповіли про традиції гімназії, її здобутки та досягнення.

Приємно вразив нашу колегу етнографічний музей Біловодської гімназії «Світлиця». Вчитель історії Лариса Погоріла та вихованці гуртка «Юні етнографи» провели пізнавальну екскурсію та ознайомили з особливостями роботи гуртка.

Вчителі початкових класів продемонстрували свої навчально-методичні доробки та поділилися своїми педагогічними надбаннями: заступник директора з НВР початкової школи Віра Єресковська ознайомила з інноваційною діяльністю навчального закладу, вчителі початкових класів Бабічева Людмила, Безкобильна Олена, Бугайова Аліна, Старицька Олена та Титаренко Інна представили багаторічний досвід роботи з організації підготовчих занять для майбутніх першокласників «Батьківська скарбничка», Безкобильна Олена та Бугайова Аліна провели майстер-клас «Розвиваємо творчі здібності». Світлана Ярославівна мала нагоду ознайомитися з досвідом впровадження в початкових класах Біловодської гімназії інтегрованого курсу виховної спрямованості «Культура добросусідства».

Гостя відвідала заняття гуртка художньо-естетичного напрямку «Діамант» (керівник Пономарьова Яна), де разом з гуртківцями виготовила «квіткову галявину».

Вчителі фізичного виховання Ткаченко Любов, Безнос Євген і Хоменкова Тетяна розповіли Світлані Ярославівні про спортивний рух на Біловодщині. Увагу колежанки привернули численні нагороди за перемогу в різних видах спорту, які вибороли гімназисти. Екскурсія до Біловодської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики та знайомство із заслуженим тренером України з важкої атлетики Самардаком Володимиром також справили гарні враження.

У кінці насиченого подіями дня адміністрація гімназії та вчителі початкових класів мали можливість невимушено поспілкуватися з колегою за чашечкою чаю, обговорити питання впровадження концепції "Нова українська школа", успіхи та труднощі, які виникають в роботі, обмінятися педагогічними ідеями, думками, враженнями, провести паралелі і вкотре зрозуміти, що педагоги Сходу і Заходу прагнуть позитивних змін в галузі освіти, наполегливо працюють над впровадженням нових технологій навчання, а найголовніше, - діти всюди однакові.

Позитивні емоції, гарний настрій та купа вражень завершили перший день зустрічі.

Насиченою та цікавою була поїздка до кінного театру, що в смт. Міловому. Екскурсію для освітян Біловодського, Марківського, Міловського, Старобільського та Новопсковського районів влаштували організатори проекту «Змінимо країну разом». Під час подорожі вчителі мали змогу поспілкуватися з усіма учасниками обміну, які завітали зі Львівської області.

Варто зазначити, що вчитель біології Біловодської гімназії Жученко Вікторія, учасниця проекту «Змінимо країну разом» в ці дні знайомиться з досвідом роботи вчителів у Львівській області.