Прес-центр4 березня 2020, 14:03

Біловодська та Новопсковська громади стали переможцями конкурсу у пілотних регіонах Програми EGAP

Програма EGAP спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій для вдосконалення якості врядування, покращення взаємодії влади і громади, та сприяння соціальним інноваціям в Україні.

Так, десять ОТГ у п’яти областях України були відібрані у відкритому конкурсі у січні-лютому 2020 року. Вони готові до змін та впровадження цифрових технологій. 

Суть проєкту полягає у побудові довірливих та прозорих взаємовідносин між владою, громадою та бізнесом завдяки впровадженню інноваційних технологій, які дозволять людям реалізувати власні ідеї розвитку ОТГ, а місцевій владі – стати більш прозорою та зрозумілою для громади. Значна увага також приділятиметься покращенню процесів надання адміністративних послуг населенню.

Програма EGAP зможе, зокрема, запропонувати громадам експертну підтримку, навчання службовців та активістів, допомогу в автоматизації роботи органу місцевого самоврядування та центру надання адміністративних послуг, а також комплексну підтримку впровадження сучасних цифрових технологій.

Як очікується, люди зможуть за допомогою смартфону голосувати за важливі рішення громади, обирати, куди мають витрачатися кошти бюджету громади, а також подавати свої пропозиції та ідеї для наступних проєктів або вирішення поточних завдань.

Програма EGAP реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Швейцарською агенцією розвитку і співробітництва.