Прес-центр17 травня 2019, 08:05

До 24 червня ОТГ мають подати перелік проектів на усю суму інфраструктурної субвенції

15 травня 2019 року Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

Згідно з розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.04.2019 № 208 затверджено розподіл субвенції. До 24 червня всі ОТГ мають подати необхідні документи на увесь обсяг субвенції, передбачений для кожної конкретної громади.

Як повідомляють у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, громадам не варто зволікати з проектними заявками, щоб мати час на реалізацію своїх проектів.

Нагадаємо, у 2019 році на розвиток інфраструктури ОТГ передбачено 2,1 млрд гривень. Ці гроші розподілені між бюджетами об’єднаних територіальних громад пропорційно до площі об’єднаної територіальної громади та кількості сільського населення у такій громаді. Тобто, чим більше сільських територій об’єднала громада, тим більше коштів на розвиток інфраструктури вона отримала з державного бюджету.