Прес-центр25 cічня 2018, 11:01

До дня визволення Біловодська від німецьких окупантів

З нагоди 75- річчя визволення Біловодська від німецько-фашистських загарбників в районному краєзнавчому музеї  відбувся тематичний захід «Слався подвиг народний в віках». Захід пройшов за участю директора краєзнавчого музею  Г. Верескуна, історика та краєзнавця В. Степанова, краєзнавця Л. Погорелова, голови районної ветеранської організації В. Негоди. Запрошеним цього заходу був учасник бойових дій в роки Другої світової війни – Микола Романович Вегеря. Також були запрошені учні аграрного ліцею, учні гімназії, слухачі Університету третього покоління Територіального центру соціального обслуговування населення, голови первинних ветеранських організацій селища.

            Увазі запрошених був представлений відеоролик  «Наш безсмертний батальйон» про спогади наших героїв – земляків, які ціною неймовірних зусиль відстояли свою землю та захистили свій народ від німецьких окупантів, розповіли про історію тих страшних подій, які відбувалися на території Біловодського району. 

            Зі словами подяки  до людей старшого покоління, які віддали рідній країні та своїм нащадкам кращі роки свого життя, до ветеранів, звернулися учні Біловодської гімназії, вони зачитали Звернення до ветеранів з такими словами:

«Ми всі  дуже вдячні Вам за те, що захищали нашу Батьківщину до кінця, ніколи не здавалися. Ви – наша гордість! Ми розуміємо всю велич ваших подвигів перед Батьківщиною, хоча з кожним роком час віддаляє нас від тих тяжких років, але пам’ять про тих, хто віддав своє життя в боротьбі з фашизмом, не тільки не згасає в наших серцях, а й нагадує нам про обов’язки берегти та цінувати мир. Хочеться вклонитися Вам доземно за те, що ризикуючи власним життям ви зберегли мир у світі, ви  дали майбутнє своїм нащадкам, показали їм колір мирного неба.»

На заході був положений початок естафети пям’яті героїв-земляків Біловодського району. Це Альбом пам’яті, де розміщені фото героїв Радянського Союзу, повних кавалерів ордена Слави, учасників бовових дій в роки  Другої світової війни.

             Ми завжди будемо пам’ятати ці сторінки історії про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільними, за мир на землі. Сторінки історії про Другу світову війну ніколи не зникнуть з пам’яті народної.