Прес-центр17 листопада 2021, 10:11

До уваги бюджетних організацій, які отримують газ від постачальника «останньої надії»

30 листопада 2021 року спливає пільговий період для бюджетних установ, закладів охорони здоров’я державної власності та закладів охорони здоров’я комунальної власності, які отримують газ за ціною 16,8 грн за куб. м з ПДВ, від постачальника «останньої надії» (ПОН).

Такий період був встановлений постановою Кабінету Міністрів України № 1102 від 25 жовтня 2021 року для усіх бюджетних установ та організацій, які отримують постачання природнього газу від ПОН.

Нагадаємо, що таке рішення КМУ було покликано забезпечити сталий та безперебійний перехід до нового постачальника відповідно до положень Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років, на виконання якого ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» надає пропозицію укласти договори постачання природного газу зі строком поставки до 31 грудня 2021 року та, окремо, на весь 2022 рік за ціною 13 659,63 гривень за 1 000 куб. м (без ПДВ та без урахування тарифу на послуги з транспортуванню природного газу) для установ та організацій, що фінансуються з державного або місцевих бюджетів, та використовують природний газ для забезпечення всіх своїх потреб.

Подати пакет документів до ринкового постачальника газу може один контрагент для отримання кількома споживачами блакитного палива.

Наголошуємо, що відповідно до постанови, ПОН зобов’язаний забезпечувати газопостачання за ціною 16,8 грн за куб. м не більше ніж до 30 листопада 2021 року, а відповідно до чинного законодавства користуватись послугами ПОНу споживач може не більше 60 днів. Тому не виключено, що зі спливом зазначеного терміну бюджетна організація чи установа буде автоматично виключена з реєстру споживачів ПОН.

Більш детальну інформацію щодо процедури підключення можна отримати на офіційному сайті ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» - https://naftogaztrading.com.ua/news/for-clients та за телефоном 044 300-25-50.

Якщо вам надійшло повідомлення про припинення газопостачання від ОГРМ просимо звертатися за телефоном: 044 300-25-50.