Прес-центр12 вересня 2018, 09:09

До уваги підприємців. Співпраця з Німеччиною у міжнародній програмі «Fit for Partnership with Germany»

Для залучення широкого кола підприємництва у регіонах України до участі у міжнародній програмі «Fit for Partnership with Germany» (Готуємося до співпраці з Німеччиною)  (далі – Програма), що реалізується у тісній співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини.

Програма спрямована на стимулювання розвитку українського бізнесу, економічне співробітництво  між Україною та Німеччиною, соціально-економічний розвиток регіонів та сприяє:

  • виходу українських підприємств на міжнародні ринки;
  • підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств;
  • вдосконаленню компетенцій українських менеджерів у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Цільовою групою для участі є представники українських підприємств із зовнішньоекономічним потенціалом, для яких організовуються цілеспрямовані бізнес-сесії у Німеччині (90% фінансується Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини).

Щорічно у Програмі беруть участь до 100 представників українського бізнесу.

У 2018-2019 роках, українським управлінцям / підприємцям і підприємствам пропонуються бізнес-сесії в Німеччині за напрямками:

  • Загальна  економічна кооперація;
  • Економічна кооперація з умовно галузевою специфікою:
  1. Економічна кооперація в аграрному секторі: виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, виробництво продуктів харчування; 
  2. Економічна кооперація у сфері енергоефективності;
  3. Економічна кооперація в сфері переробки сміття / екологічної утилізації відходів;
  4. Економічна кооперація в секторі охорони здоров’я.

Більш детальна інформація про Програму та заходи щодо її реалізації розміщено на сайті  https://ukraine.managerprogramm.de

Координаторами та виконавцями Програми в Україні є Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ) (далі – Товариство GIZ) та Мінекономрозвитку.

До реалізації Програми в Україні залучено партнерські платформи Програми, що знаходяться у різних регіонах України та випускники Програми попередніх років.

За такої підтримки у регіонах України Програмою “Fit for Partnership with Germany” проводяться ряд підготовчих заходів для потенційних учасників Програми, конкурсний відбір кандидатів у Програму.

У разі бажання активної співпраці з Програмою у регіоні пропонуємо звернутись до Світлани Степащенко – керівника проектного офісу Програми за тел.(044)228-42-53, (044)531-30-56, електронна адреса: Svetlana.stepashchenko@giz.de