Прес-центр25 квітня 2019, 08:04

До уваги учасників АТО

          З метою реалізації права учасників АТО та Революції Гідності на соціальний захист, Управління соціального захисту населення Біловодської РДА, повідомляє, що відповідно чинного законодавства, будь-який учасник антитерористичної операції або Революції Гідності з моменту набуття статусу ветерана війни набуває право на отримання безкоштовної послуги з санаторно-курортного лікування, професійної адаптації та на отримання психологічної реабілітації.

          Забезпечення осіб санаторно-курортними путівками проводиться згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості.

          Термін проходження санаторно-курортного лікування у санаторно-курортних закладах:

- для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни 18-21 день;

- для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку становить 35 днів.

          У путівку включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури. Перелік послуг може різнитися залежно від санаторію.

          Учасник АТО має можливість самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування залежно від власних вподобань та пріоритетів.

          Професійна адаптація осіб за робітничими професіями здійснюється шляхом професійної орієнтації, первинної професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з урахуванням навичок, умінь та побажань.

          Реабілітаційні послуги з проходження психологічної реабілітації здійснюються санаторіями з метою збереження або відновлення фізичного здоров’я, запобігання інвалідності,  досягнення соціально-психологічного благополуччя.

          У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів та може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного періоду. До послуги психологічної реабілітації включено безоплатне проживання та харчування в санаторію.

          Учасник антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності самостійно обирають суб’єкта надання послуг, у якого бажають пройти психологічну реабілітацію. 

          Витрати на оплату проїзду до суб’єкту надання послуг з санаторно-курортного лікування та проходження психологічної реабілітації та назад відшкодовується Управлінням соціального захисту на підставі поданих проїзних документів.

        За більш детальною інформацією стосовно отримання даних послуг необхідно звернутись до Управління соціального захисту населення Біловодської РДА за адресою: с.м.т.Біловодськ, вул. Центральна,87, тел.9-23-84