Прес-центр18 жовтня 2017, 16:10

До виборчих дільниць передані попередні списки виборців

У зв’язку з проведенням перших виборів депутатів сільських , селищної, міських   рад територіальних громад та  голови об’єднаної громади 29 жовтня 2017 року відділом ведення Державного реєстру виборців  15 жовтня 2017 року передано попередні списки виборців до виборчих дільниць .

Кожен виборець району має можливість перевірити свою наявність у списку виборців, уточнити свої ідентифікаційні дані. В разі виявлення виборцем неточностей у даному списку, виборець може звернутися  до нашого відділу з заявою про внесення змін до списку щодо своїх ідентифікаційних даних, маючи при собі паспорт.

Спеціалістами відділу будуть внесені зміни до бази даних , які будуть враховані під час друку уточнених списків виборців.

Також Законом України “Про Державний Реєстр Виборців”частина четверта статті 27 встановлено, що до списку виборців на виборчій дільниці включаються громадяни України, яким виповнилося або на день голосування на виборах виповниться 18 років і які мають право голосу та які відносяться до цієї виборчої дільниці відповідно до відомостей Реєстру .

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 3 Закону України "Про місцеві вибори" право голосу на місцевих виборах мають громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної територіальної громади та проживають в межах відповідного територіального округу.

При цьому, згідно з частинами другою, третьою вказаної статті належність громадянина до відповідної територіальної громади визначається його зареєстрованим місцем проживання, яке засвідчується на місцевих виборах паспортом громадянина України або тимчасовим посвідченням громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

З огляду на викладене зазначаємо, що реалізувати право голосу на місцевих виборах за місцем фактичного перебування виборець зможе, зареєструвавши своє місце проживання на відповідній території згідно із Законом України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Відділ ведення Державного реєстру виборців знаходиться за адресою : смт Біловодськ, вул. Центральна,103