Прес-центр21 серпня 2018, 15:08

До відома учасників АТО

    Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції. (далі-Порядок). Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

      Психологічна допомога і реабілітація надається учасникам бойових дій з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу. Будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій чи інваліда війни (наявне відповідне посвідчення) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення — має право звернутися із заявою довільної форми про надання послуг з психологічної реабілітації до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування).

До заяви додаються:

—посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

—документ, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення;

—паспорт громадянина України.

    У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

      Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного періоду.

      До переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції включено наступні заклади:

ТОВ санаторій «Токарі», Сумська обл., Лебединський район, с.Токарі, вул.Санаторна, 96, тел.05445 389-25, 371-22, stokri@ukr.net
ДП «Південь-Курорт_Сервіс», Одеська обл., м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, вул. Гагаріна,1а, 0504953001, 0501484808, Orizont12@ukr.net 

        З питань соціальної та психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції звертатися до Управління соціального захисту населення Біловодської РДА за адресою:

       Смт. Біловодськ, вул. Центральна, 87,  тел. 9-23-84