Прес-центр22 червня 2018, 14:06

Дотація за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності

Одним з інструментів державної підтримки розвитку тваринництва є надання підприємствам дотації за утримання корів у розмірі 1500 грн., що сприятиме  збереженню поголів’я.

 Така  дотація надається на безповоротній основі двічі на рік суб’єктам господарювання, які є юридичними особами, в розмірі 750 гривень  за одну голову.  Уже на сьогодні Луганська область почала виплату коштів за програмою вказаних дотацій.  Три  підприємства Біловодського району отримали  першу  частину дотації за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності, яка склала 314 тис. грн.

      Нагадуємо власникам тварин, що бюджетні дотації надаються лише на тварин, які вчасно ідентифіковані та зареєстровані у встановленому порядку. 

Для отримання дотації за утримання корів суб’єкти господарювання, які є юридичними особами, подають до 1 травня (станом на 1 січня) та до 1 жовтня (станом на 1 липня) поточного року  до Мінагрополітики такі документи:

- заявку;

- довідку про відкриття поточного рахунку, видану банком;

- копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) станом на 1 січня 2018 року, засвідчену органом державної статистики;

- довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів, - у паперовому вигляді або сформовану в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-сайті ДФС.

З метою підтвердження кількості поголів’я корів у господарстві юридичної особи Мінагрополітики звертається до Адміністратора Єдиного державного реєстру тварин для отримання інформації по кожному суб’єкту господарювання, який є юридичною особою, про кількість ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку поголів’я корів станом на 1 січня та на 1 липня поточного року.

Комісія Мінагрополітики до 15 травня та до 15 жовтня поточного року на підставі поданих документів визначає обсяг дотації за утримання корів за кожним суб’єктом господарювання та приймає рішення про включення їх до реєстру.

Міністерство протягом п’яти робочих днів затверджує розподіл бюджетних коштів між суб’єктами господарювання та не пізніше 5 червня та 5 листопада поточного року спрямовує відповідні суми на їх банківські рахунки.