Прес-центр11 травня 2018, 14:05

Голова районної державної адміністрації Андрій Грачов взяв участь у черговому засіданні двадцять шостої сесії районної ради

11 травня  голова районної державної адміністрації Андрій Грачов взяв участь у черговому засіданні двадцять шостої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Петро Самойлов.  У засіданні взяли участь депутати районної ради, заступники голови районної ради та райдержадміністрації, головний спеціаліст організаційного відділу апарату обласної державної адміністрації  Олександр Тхоренко, начальник Біловодського відділу Старобільської місцевої прокуратури, начальник відділу поліції, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації і районної ради, керівники підприємств району, редактор газети «Вісті Біловодщини».

             Першим питанням присутні заслухали звіт голови районної державної адміністрації Андрія Грачова  про виконання ним делегованих районною радою повноважень у 2017 році.  У виступі Андрій Сергійович зазначив, що одним з ключових напрямків роботи, на якому хотілося б зупинитися, було залучення інвестицій і підтримання стабільної динаміки розвитку соціальної сфери. За підсумками 2017 року, обсяг капітальних інвестицій збільшився в два рази в порівнянні з 2016 роком, і склав 96,9 млн. грн. На розвиток соціальної сфери району залучено 85,1 млн. грн., що в два з половиною рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

          Основним джерелом фінансування виступали кошти державного бюджету - це кошти державного фонду регіонального розвитку, цільові субвенції а також інші бюджетні кошти, які були спрямовані на реалізацію інфраструктурних проектів і зміцнення матеріально-технічної бази соціальної сфери.

           У звітному році також вдалося залучити додаткові кошти міжнародних організацій. Основними донорами району виступають Проекти та Програми за фінансової підтримки Уряду Японії, ЄС, ПРООН, ЮНІСЕФ. Загальна сума залучених коштів міжнародної технічної допомоги в 2017 році склала 8 млн. 670 тис. грн.

Проведена райдержадміністрацією робота щодо виконання делегованих районною радою повноважень знайшла своє відображення в високих рейтингових показниках. Протягом 2017 року були  певні успіхи в освіті і спорті. Ми маємо третє місце серед міст та районів за результатами обласного конкурсу з базових предметів Малої Академії наук і п'яте місце за рейтингами міст і районів Луганської області за кількістю переможців за підсумками 3-го етапу Всеукраїнських шкільних олімпіад.

Гордість Біловодщіни - наша вихованка Шишанова Анастасія, яка отримала три золотих медалі в чемпіонаті Європи в м. Дуррес (Албанія) з важкої атлетики, в результаті чого збірна України посіла перше місце.

В результаті проведеної роботи підвищується якість медичних послуг, є позитивні зміни в демографічній ситуації, підвищується рівень народжуваності населення, зменшується загальна смертність і показник первинної захворюваності, в тому числі деструктивними формами туберкульозу та злоякісними новоутвореннями. Збільшилася кількість пролікованих хворих у всіх відділеннях центральної лікарні.

В кінці виступу голова райдержадміністрації зауважив, що робота районної державної адміністрації в звітному періоді свідчить, що основні завдання, передбачені делегованими повноваженнями, вирішувалися послідовно і результативно і були спрямовані на стабілізацію соціального і економічного розвитку в районі. Однак ще багато є питань, і проблем, які вимагають злагодженої, цілеспрямованої роботи всіх служб, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Далі начальник Біловодського відділу Старобільської місцевої прокуратури доповів про результати діяльності Біловодського відділу Старобільської місцевої прокуратури у 2017 році.

Згідно з порядком денним також були розглянуті  питання про внесення змін до Програми енергозбереження для населення Біловодського району Луганської області на 2017-2018 роки; про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік; про погодження місць масового розмноження диких тварин на території лісомисливського господарства та мисливських угідь державного резервного мисливського фонду у Біловодському районі та інші.

В питаннях «Різне» депутат районної ради ВолодимирАннусов доповів з питання порушень правил використання лісових насаджень у Біловодському районі. Він зазначив, що було створено робочу комісію, якою  було прийнято рішення про проведення перевірки правил використання лісових насаджень в районі. Для виконнання рішення було зібрано інформацію щодо ділянок лісів де проводилась вирубка лісонасаджень на протязі 2017-2018 років; порядок вирубки та документальний супровід; інформація про звернення щодо незаконної вирубки. Було проведено виїзний рейд на окремі ділянки лісонасаджень, в ході якого порушень не виявлено. Звернень громадян про порушення правил вирубки не надходило. Рубка проводиться згідно лісорубного квитка та матеріалами лісовпорядкування. Контроль за виконанням проводиться майстрами лісу та начальником підрозділу.

З усіх питань були прийняті відповідні рішення.