Прес-центр14 лютого 2019, 16:02

Голова районної державної адміністрації Андрій Грачов взяв участь у позачерговому засіданні двадцять дев’ятої сесії районної ради

14 лютого голова районної державної адміністрації Андрій Грачов взяв участь у позачерговому засіданні двадцять дев`ятої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Петро Самойлов.  У засіданні взяли участь депутати районної ради, заступники голови районної ради та райдержадміністрації, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації та районної ради, військовий комісар Біловодського райвійськомату, начальник Біловодського відділу Старобільської місцевої прокуратури, редакція газети «Вісті Біловодщини».

         На початку сесії голова районної ради Петро Самойлов повідомив про набуття повноважень депутатів районної ради  Хаблака Григорія Андрійовича і Тертичного Олександра Григоровича та урочисто вручив новопризначеним депутатам депутатські посвідчення. Також  депутата         О. Тертичного обрано до складу постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, земельних відносин та охорони навколишнього середовища.

          Далі голова районної ради представив присутнім новопризначеного військового комісара Біловодського районного військового комісаріату старшого лейтенанта Сергія Миколайовича Свириденка, призначеного наказом Командувача сухопутних військ Збройних сил України від 29.01.2019 року №29.

          Першим питанням порядку денного розглянули дострокове припинення повноважень депутата районної ради Кравченко Марини Василівни у зв’язку з поданою нею особистою заявою.

           Потім  було заслухано інформацію керівника Старобільської місцевої прокуратури А. Білянського про результати діяльності Біловодського відділу прокуратури у 2018 році, яку довів до відома начальник Біловодського відділу Старобільської місцевої прокуратури Володимир Ткаченко.

           Зважаючи на позитивний досвід дії Програми соціального захисту особливо нужденних громадян Біловодського району на 2013-2018 роки, з метою посилення соціального захисту особливо нужденних громадян і членів їх сімей, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі або постраждали від пожежі, повені чи стихійного лиха, керуючись п.16 ч.1 ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила подовжити термін дії Програми на 2019 рік. Слід зазначити, що одноразова матеріальна допомога є одним із видів адресної соціальної допомоги і надається у виняткових випадках не більше одного разу на рік одній і тій же особі. Розмір адресної допомоги визначається за висновками комісії з надання матеріальної допомоги особливо нужденним громадянам району і надається при наявності необхідних документів та коштів в районному бюджеті, але не перевищує суму граничного розміру неоподаткованого доходу громадян, встановленого на 01 січня поточного року.

           Також згідно з порядком денним були розглянуті питання про внесення змін до Регламенту Біловодської районної ради сьомого скликання; про затвердження Програми розвитку місцевого самоврядування у Біловодському районі на 2019-2020 роки; про звіт виконання районного бюджету за 2018 рік; про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік; про затвердження плану роботи районної ради на 2019 рік. З усіх питань були прийняті відповідні рішення.

          На завершення сесії  Петро Самойлов  нагадав депутатам районної ради,  що з 01 січня 2019 року розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих у 2018 році. Він зауважив, якщо у депутатів виникатимуть питання при декларуванні або проблеми з Інтернетом, спеціалісти районної ради допоможуть їх вирішити, потрібно лише звернутися, аби в подальшому від правоохоронних органів не надходили звернення про притягнення депутатів районної ради до відповідальності. До 1 квітня декларація у всіх депутатів повинна бути здана та розміщена в мережі Інтернет. Також голова районної ради ознайомив присутніх з прикладами порушень, що найчастіше відбуваються при декларуванні, за які депутати притягуються до відповідальності.