Прес-центр24 квітня 2019, 14:04

Голова районної державної адміністрації Андрій Грачов взяв участь у позачерговому засіданні тридцятої сесії районної ради

24 квітня голова районної державної адміністрації Андрій Грачов взяв участь у позачерговому засіданні тридцятої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Петро Самойлов.  У засіданні взяли участь депутати районної ради, заступники голови районної ради та райдержадміністрації, керівники  відділів райдержадміністрації та районної ради, редакція газети «Вісті Біловодщини».

         На початку сесії голова районної ради Петро Самойлов привітав із набуттям повноважень депутата районної ради  Скрипника Максима Юрійовича та урочисто вручив новопризначеному депутату депутатське посвідчення. Також депутата обрали до складу постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, земельних відносин та охорони навколишнього середовища.

           Згідно з порядком денним були розглянуті питання про надання згоди Біловодській районній державній адміністрації на передачу в оренду частини приміщення; про внесення змін у додаток №1 до рішення районної ради від 29.11.2017 року №23/8 «Про передачу бюджетних установ та майна спільної власності територіальних громад селища та сіл Біловодського району Луганської області у комунальну власність Біловодської об’єднаної територіальної громади». З усіх питань були прийняті відповідні рішення. Розглянули також подання територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області щодо виключення Негоди Валентини Іванівни із списку присяжних. 

            Депутатами районної ради було підняте питання по ремонту доріг на території нашого району, які знаходяться у вкрай незадовільному стані. Голова районної державної адміністрації Андрій Грачов зазначив, що на сьогодні ця проблема стоїть дуже гостро. Об’єктивні причини такого занепаду дорожньої інфраструктури є загальними для всієї країни – багаторічне недофінансування дорожньої галузі. Слід зазначити, що крім доріг державної власності є вулиці і дороги в населених пунктах, які перебувають у комунальній власності, та у відповідності з чинним законодавством України, повинні ремонтуватися за рахунок місцевого бюджету.           

            Начальник філії «Біловодський райавтодор» ДП «Луганський облавтодор» Євген Профатилов зауважив, що зараз філія  працює як підрядник тільки по укладеним договорам. Нещодавно відбувся тендер на експлуатаційне утримання автомобільної дороги загального користування державного значення в межах Біловодського району Луганської області, у якому перемогла Київська фірма.

          На закінчення депутатами було вирішено скласти депутатський запит щодо незадовільного стану вулиць і доріг у населених пунктах району та направити його до Верховної Ради України, Міністерства інфраструктури, Луганської обласної державної адміністрації та Біловодської селищної ради.