Прес-центр20 вересня 2017, 15:09

Капітальний ремонт Данилівської амбулаторії

Президентом України ініційовано для розгляду Верховною Радою законопроект №7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», направлений на розвиток інфраструктури сільської медицини. В Біловодському районі вже кілька років проводиться робота з налагодження співпраці з різними благодійними організаціями та фондами для розвитку первинної медичної допомоги.

Залучення інвестицій для покращення матеріально-технічного стану лікувально-профілактичних закладів первинної ланки приносить свої результати.

Так за рахунок коштів ЄС ПРООН, який виділив 5 тисяч доларів, зі співфінансуванням з районного бюджету (130 тисяч гривень), бюджету Данилівської сільської ради (400 тисяч гривень) та ГО «Данилівська громада» (36,6 тисяч гривень) в селі Данилівка проводиться капітальний ремонт будівлі амбулаторії із заміною покрівлі, віконних та дверних блоків, утепленням та ремонтом фасаду, цоколя, ганку та ін. Капітальний ремонт будівлі дасть змогу значно покращити умови надання медичних послуг жителям сіл Данилівка, Новодеркул, Треятківка, Городнє та створити комфортний мікроклімат в амбулаторії.