Прес-центр10 грудня 2021, 15:12

Катерина Безгинська взяла участь у Форумі ветеранів «Потенціал помножений на довіру»

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Форумі ветеранів «Потенціал помножений на довіру», присвяченому розробці та вдосконаленню державних політик у сфері соціалізації учасників АТО/ООС.

Відкрила захід міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

«Ми будемо говорити про практичні речі: житло для АТО/ВПО, створення системи соціально – психологічної адаптації та професійно-технічної переорієнтації ветеранів», – зазначила вона.

За словами Юлії Лапутіної вже до кінця року, завдяки спільним зусиллям міністерства та голів облдержадміністрацій, ще 170 родин захисників України отримають житло. На зазначені цілі з держбюджету виділено 282,0 млн грн.

Пані міністр запевнила, що у наступному році ключі від власних осель отримають 4000 родин ветеранів, інвалідів та членів сімей загиблих у АТО.

Також Юлія Лапутіна нагородила Почесними відзнаками Міністерства у справах ветеранів «Воля та мужність» – представників міжнародних організацій та волонтерського руху, які активно допомагають українській армії та ветеранам.

Ситуацію із вирішенням проблем учасників АТО\ООС у Луганській області прокоментуавала Катерина Безгинська: «Наразі у регіоні проживає майже 10,5 тисяч учасників АТО/ООС, з них з них 9,9 тисяч - учасники бойових дій, які безпосередньо приймали участь в АТО/ООС. 130 людей – отримали інвалідність у російсько-українській війні. Їх долі – постійно у фокусі уваги обласної влади», – наголосила вона.

Заступниця голови облдержадміністрація розповіла, що у цьому році  санаторно-курортне лікування отримали 218 ветеранів.

54 учасника АТО пройшли навчання та опанували нові професії. Катерина Безгинська погодилась, що найболючішою проблемою залишається – житло. Проте, у 2021 році квартири отримали дві особи з інвалідністю внаслідок війни, а також 46 учасників бойових дій. За її словами, вирішення усіх цих питань прискорить прийняття законопроекту № 4389 «Про захисників та захисниць України та членів їх сімей», який дозволить закріпити права та соціальні гарантії осіб, що захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Учасники форуму хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв.