Прес-центр22 жовтня 2018, 10:10

Кошти на житло внутрішньо переміщеним особам - учасникам АТО

З метою реалізації конституційних прав  на соціальний захист осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення  та згідно з «Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 року № 280, 18 жовтня 2018 року проведено засідання Районної комісії під керівництвом голови комісії, першого заступника голови райдержадміністрації Вадима Муратова. До складу комісії входять представники райдержадміністрації, управління соціального захисту населення, економіки, фінансів, квартирного обліку, капітального будівництва, районної організації ветеранів.

На комісії  розглянуто питання забезпечення житлом внутрішньо переміщеної особи -  учасника бойових дій  та його сім’ї.

Детально розглянувши пакет документів доданих до заяви, комісією  прийнято рішення про  призначення грошової компенсації на придбання житла та визначено її розмір. При цьому в розрахунок включені члени сім’ї внутрішньо переміщеної особи, які перебувають на квартирному обліку.

У цьому році проведено уже друге засідання цієї комісії. На сьогодні 2 внутрішньо переміщеним особам, учасникам бойових дій АТО, призначено грошову компенсацію на придбання житла за рахунок державних коштів.

         Протягом року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок ощадбанку внутрішньо переміщена особа, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, самостійно використовує призначену їй грошову компенсацію на придбання жилого приміщення.