Прес-центр26 грудня 2019, 13:12

Квартири для переселенців у Золотому будуть відремонтовані «під ключ»

Одразу після Новорічних свят почнуться ремонтні у п’ятнадцяти квартирах у місті Золоте, які згодом отримають переселенці з тимчасово непідконтрольної частини області.

Приміщення, які складно назвати квартирами, перебували у комунальній власності територіальної громади Золотого. Це дев’ять двокімнатних та по три трикімнатних і однокімнатних квартири, що були включені до фонду соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, але через аварійний стан люди від них відмовилися.

Тож голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай прийняв рішення відремонтувати житло за рахунок коштів обласного бюджету та передати їх соціально незахищеним родинам переселенців.

 Наразі по всіх квартирах виготовлені проекти, якими передбачається ремонт «під ключ». Зокрема, буде проведено повну заміну системи опалення, вікон, електропроводки, каналізації, дверей та інші оздоблювальні роботи. Ванні кімнати облаштують душовими кабінами та унітазами, кухні – мийками та газовими плитками.

«Людям, які стануть власниками цього житла, залишиться тільки перевезти особисті речі, як кажуть «заходь і живи», – зазначив очільник Луганщини.

Він наголосив на дорученні Президента України Володимира Зеленського щодо необхідності запровадження програм житлового кредитування і для працевлаштованих, і для тих, хто не має змоги оплатити позику. Для цієї категорії в окремих випадках воно має бути безкоштовним.

«Наступним соціальним проєктом для переселенців стане будинок у місті Кремінна», – наголосив Сергій Гайдай.