Прес-центр25 жовтня 2017, 14:10

Лікарі Біловодщини взяли участь у міжнародній конференції

17-19 жовтня 2017 року в м. Івано-Франківську проходила міжнародна конференція «Практика паліативної допомоги в Євразійському регіоні.Обмін досвідом», в якій взяли участь головний лікар КЗ «Біловодський районний ЦПМСД» З.Малищенко та завідувач Новолимарівської сільської лікарської амбулаторії А.Сиров.

Під час пленарних та сесійних засідань провідні фахівці з паліативної допомоги України, Білорусі, Грузії, Молдови, Польщі, Вірменії, Киргизстану та інших країн Євразії поділилися досвідом організації паліативної допомоги. Було обговорено найважливіші проблемні питання надання допомоги дорослим та дітям з невиліковними хворобами, роботи хоспісів та мобільних паліативних бригад. Учасники конференції відвідали дитячий хоспіс в м. Надвірна Івано-Франківської області та життєво стверджуючу виставу театру ім. Івана-Франка «Оскар і Рожева пані».

Разом із керівництвом співорганізаторів конференції МФ «Відродження» та БО «Елеос – Україна» було обговорено основні напрями розвитку паліативної допомоги та створення мобільної паліативної бригади в Біловодському районі.