Прес-центр13 листопада 2017, 13:11

На Біловодщині пройшов районний етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика та VIІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

12 листопада учні навчальних закладів Біловодського району з’їхались до Біловодської гімназії для того, щоб в черговий раз взяти участь у районному етапі найпрестижніших   конкурсів - Міжнародному конкурсі знавців української мови  імені Петра Яцика та Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка.

        «Володіти українською мовою, знати її історію – це обов’язок кожного українця!» - саме під таким гаслом проходив цьогорічний етап конкурсів. 120 учасників, а це учні 3-х – 11-х класів, під час змагань прагнули показати свою самостійність, креативність мислення та здібності в зв’язному мовленні; аналізуючи історію свого народу, намагалися довести головну роль рідної мови в утвердженні української державності. Виконуючи завдання, висловлювали свої думки щодо впливу пророчих слів Тараса Шевченка на українське суспільство. 

         На тлі суспільно-політичних подій, що відбуваються у нашій країні, конкурси знавців українського слова вийшли за вузькі рамки лише творчого змагання. Сьогодні – це патріотична акція утвердження українського слова, незламності українського духу, прагнення до свободи в цілому світі.