Прес-центр14 вересня 2020, 16:09

Надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Із 01 вересня 2020 року змінено механізм надання «пакунку малюка» з одноразової натуральної допомоги на грошову компенсацію відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Даною постановою затверджуються Порядок та умови реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках.

 Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить 5 тис. гривень.

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк».

 Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину для придбання дитячих товарів – засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, в тому числі підгузків, серветок, дитячого одягу та взуття, дитячого харчування, дитячого посуду, дитячих іграшок, текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр: товарів для породіллі – прокладок для лактації; прокладок післяпологових.

Отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок самостійно використовує призначену йому грошову компенсацію на придбання товарів у закладах торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» шляхом укладання додаткової угоди з Мінсоцполітики про приєднання до публічного договору та внесенні до реєстру учасників пілотного проекту.

Мінсоцполітики розміщує на власному офіційному сайті публічний договір та оголошення з пропозицією закладам торгівлі укласти додаткову угоду про приєднання до публічного договору.

Для отримання грошової компенсації отримувач протягом одного року з моменту народження дитини за місцем проживання/перебування звертається до відділу соціального захисту населення Біловодської селищної ради із заявою згідно з формою, встановленою Порядком, та пакетом документів:

Копія свідоцтва про народження дитини;

Довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році);

Копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

За консультацією звертатися за телефоном 9-29-35.