Прес-центр22 травня 2017, 17:05

Надання послуг органів юстиції, ДРАЦС, надання адміністративних послуг тепер доступні за допомогою інтернету.

Он-лайн будинок юстиції

Даний сайт забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади. Тут ви отримаєте необхідні сервіси в електронному режимі.

Проект дає можливість отримати в он-лайн - режимі наступні послуги:

Послуга «СМС-маяк»

Правова експертиза документів

Державна реєстрація/припинення фізичної особи-підприємця

Повторна видача свідоцтв та витягів

Інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Крім вказаних послуг за допомогою «Он-лайн будинку» можливо подати заяву для отримання електронного цифрового підпису.

https://online.minjust.gov.ua

 

 

“Запис на прийом до відділів ДРАЦС”

На головній сторінці офіційного веб-сайту Головного територіального управління юстиції у Луганській області створено можливість попереднього електронного запису до всіх  відділів державної реєстрації актів цивільного стану Луганської області.

Для цього Вам необхідно зайти на офіційний сайт Головного територіального управління юстиції у Луганській області, вибрати розділ “Запис на прийом до відділів ДРАЦС”, обрати потрібний вам відділ, дату та час, а також мету звернення, заповнити представлену форму та ввести захисний код. Після виконаних операцій ми зв’яжемося з Вами за вказаним телефоном або електронною поштою прийде повідомлення про попередній запис на прийом до відділу.

На потрібну сторінку можете перейти за посиланням:

http://lugjust.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=3208

 

 

«Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»

З метою оптимізації процесу надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану і створення сприятливих умов для їх отримання запроваджено пілотний проект щодо подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет.

Нормативно-правовими актами визначено механізм подання фізичними особами до відділів державної реєстрації актів цивільного стану заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану з накладенням електронних цифрових підписів або звернень щодо формування таких заяв через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»

http://dracs.minjust.gov.ua/