Прес-центр19 грудня 2019, 15:12

Надання послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 30.01.2019 р. № 68 «Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»» послуга надається для підтримки батьків (усиновлювачів), опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до трьох років.

Муніципальна няня - будь-яка фізична особа – підприємець / юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

Компенсація послуги «муніципальна няня» виплачується отримувачу послуги у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня.

Для отримання компенсації «муніципальна няня» отримувач послуги протягом місяця після укладання договору подає управлінню соціального захисту населення за місцем свого проживання такі документи:

заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;

заяву про перерахування коштів для компенсації послуги із зазначенням рахунка в установі банку;

копію договору між отримувачем послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею;

документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальної няні послуги «муніципальна няня» (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунку);

копію свідоцтва про народження дитини;

копію паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня» з даними про прізвище, ім’я по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;

копію документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);

копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача компенсації послуги.

Виплата компенсації послуги «муніципальна няня» здійснюється щомісяця на підставі поданих отримувачем  документів, що підтверджують витрати на оплату послуги. У Біловодському районі послугу «муніципальна няня» отримує одна особа.

 

 За консультацією звертатися за телефоном 9-29-35.