Прес-центр15 серпня 2019, 10:08

Особливі терміни подання декларацій

В Головному управлінні ДФС у Луганській області звернули увагу платників податків на особливі терміни подання декларацій про майновий стан та доходи.

Так, фізичні особи – підприємці, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням,  подають декларацію протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності. Декларація подається за період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Для резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, строк спливає не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Крім того, перенести строки подання декларації до 31 грудня п.р. може особа, яка отримувала звітного року іноземні доходи та має право зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном – для усунення подвійного оподаткування. Це можливо у разі відсутності підтверджуючих документів щодо суми отриманого доходу з іноземних джерел та суми сплаченого податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до статті 13 Податкового кодексу України, та за умови подання платником до ДФС відповідної заяви про перенесення строку подання податкової декларації.