Прес-центр19 квітня 2018, 15:04

Патронатна сім’я

17 квітня 2018 року у приміщенні Біловодського районного центру зайнятості службою у справах дітей Біловодської райдержадміністрації було проведено семінар з безробітними на тему: «Патронатна сім’я – новітня форма виховання в Україні».

На семінарі було підкреслено, що в Україні ведеться активна робота з впровадження нової форми сімейного виховання в якій передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Протягом семінару представники служби у справах дітей райдержадміністрації познайомили присутніх з деякими питаннями: «Хто такий патронатний вихователь?», «Хто така сім’я патронатного вихователя?», «Хто може стати патронатним вихователем?», «Які діти підлягають влаштуванню під патронат?» та ін.

У ході обговорення даної теми, присутні прийшли висновку, що актуальність теми полягає як раз у тому, що дитинство в Україні визнається загальнонаціональним пріоритетом і здійснюється з метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток незалежно від складності життєвих обставин.

Ми повинні не забувати й про те, що бувають випадки, коли родина благополучна, а скрутна ситуація сталася не з її вини. Тому, служба у справах дітей райдержадміністрації запрошує до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Про більш детальну інформацію щодо сімейного патронату Ви зможете дізнатися, звернувшись у службу у справах дітей Біловодської райдержадміністрації за адресою: смт Біловодськ, вул. Центральна, 130, або за тел. (06466) 9-12-39.

Ми надамо усі необхідні роз’яснення та скеруємо Вас на навчання для патронатних вихователів.