Прес-центр9 серпня 2019, 10:08

Податковою міліцією Луганщини викрито 10 нелегальних АЗС та АГЗС

Протягом поточного року підрозділами податкової міліції Головного управління ДФС у Луганській області, у тому числі які залучені до складу сил та засобів ООС, в межах проведення операції «Акциз-2019» викрито 10 фактів незаконної діяльності автозаправних та автогазозаправних станцій.

Встановлено, що порушники за готівковий рахунок здійснювали роздрібну торгівлю паливом без передбачених законодавством України для провадження вказаного виду господарської діяльності дозвільних документів, а також сертифікатів якості та походження пального.

За результатами проведених заходів на порушників законодавства складено протоколи за ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення і вилучено пально-мастильні матеріали та обладнання, яке використовувалося у незаконній діяльності, загальною вартістю понад 6 млн гривень. Матеріали направлено до суду.

Порушникам за недотримання порядку провадження господарської діяльності передбачено відповідальність у вигляді  накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.