Прес-центр29 вересня 2020, 14:09

Поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, в Біловодському районі

В області продовжується виконання заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2.

За останній тиждень в області реєстрація захворювань зросла на 72,8%, що свідчить про активізацію епідпроцесу, порушення населенням встановлених правил адаптивного карантину, послаблення контролю за виконанням протиепідемічних заходів, перш за все, на адміністративних територіях де значні показники захворювання. Кількість зареєстрованих хворих в Біловодському районі за останні 14 діб - 38 осіб, що складає перевищення базового рівня захворюваності в 4.2 рази.

Станом на 29.09.2020 року на лікуванні знаходиться 12 осіб: у інфекційному відділенні КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» знаходяться 11 осіб, 1 – в реанімації, 20 осіб перебуває на амбулаторному лікуванні з позитивним аналізом захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19, 2 особи, які знаходились в реанімації, померли. Також під наглядом знаходяться 39 осіб, які контактували з зазначеними особами.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 24.09.2020 № 33 з 00:00 28.09.2020 на території м. Лисичанськ, м. Сєвєродонецьк та Біловодського, Марківського, Міловського, Станично-Луганського, Старобільського районів Луганської області встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення СОVID-19, на решті території області зберігається «зелений» рівень.

Проте, станом на 28.09.2020 за оцінкою епідемічних показників у Кремінському районі спостерігається перевищення базового рівня захворюваності на 100 тис. населення, яке відповідає «жовтому» рівню епідемічної небезпеки поширення СОVID-19, а в Біловодському районі спостерігається перевищення базового рівня захворюваності на 100 тис. населення, яке відповідає «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки поширення СОVID-19.

Біловодська райдержадміністрація повідомляє, що відповідно до рішення Луганської регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 02.09.2020 № 37 забороняється проведення концертів (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності), дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, щалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Наголошуємо на недопущенні порушень населенням, підприємствами, установами та організаціями району карантинних заходів та забезпеченні всіма органами влади та місцевого самоврядування інформування громадськості, у тому числі через засоби масової інформації, щодо необхідності продовження виконання населенням заходів із запобігання захворюванню та подальшому поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2.