Прес-центр19 липня 2017, 08:07

Позачергове засідання регіональної комісії ТЕБ та НС: обласна влада вирішує проблеми зневоднених територій

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відбув до Києва з метою розв’язання ситуації, пов’язаної із відключенням ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» від електропостачання об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства Луганщини.

У зв’язку з тим, що до раніше знеструмлених підприємств області вчора додалися аналогічні об’єкти у Старобільську, Кремінній, Рубіжному та Станично-Луганському районі, було скликане позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, який вів засідання,  наголосив, що проблема потребує невідкладних рішень, адже на теперішній час без централізованого водопостачання залишаються близько 60 тисяч споживачів, а також більше 30 установ освіти та охорони здоров’я. Також у засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, представники міськрад та райдержадміністрацій, підприємств.

«Облдержадміністрацією спільно з ГУ ДСНС у Луганській області забезпечено належну підтримку водопостачання в аварійному режимі, а також підвезення технічної та питної води населенню і на соціальні об’єкти області. Проте, ситуація складна, особливо у м. Рубіжному, де відключені каналізаційні насосні станції, що невдовзі може призвести до надзвичайної ситуації через розлив стоків», – констатував Юрій Клименко.

За підсумками засідання він доручив міським та головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств водопровідно-каналізаційного господарства забезпечити стовідсоткові поточні розрахунки за спожиту електричну енергію перед ТОВ «ЛЕО», а відповідальним особам інших міст області для уникнення аналогічної ситуації – розробити графіки погашення наявної заборгованості.