Прес-центр5 листопада 2018, 16:11

Поздоровили зі знаменною датою

Зовсім небагато на нашій землі проживає людей, які зберігають у пам’яті ланцюжок подій цілої епохи та можуть поділитись цими спогадами не тільки зі своїми ровесниками, а й передати їх наступним поколінням. Саме таким є житель селища Біловодськ, учасник бойових дій Другої світової війни, поважний ветеран Вегеря Микола Романович, який сьогодні, 5 листопада, зустрів свою 95-у осінь.

         Нелегким був життєвий шлях Миколи Романовича. Жив і навчався він у дуже важких умовах, але 10-річку закінчив. Після навчання деякий час працював на заводі у Ростовській області, потім у 1941 році разом з тисячами працівників заводу поїхав рити окопи у Сумську область. А як тільки повернувся, відразу ж прийшла повістка в армію. Після недовгого навчання у школі молодших командирів пішов на фронт. Славним був шлях ветерана до Перемоги: він брав участь у форсуванні річок Дніпро, Вісла, Одер та звільненні міст Орла, Брянська, Гомеля, Речиці, Жлобина, Бобруйська, Бреста, Варшави, Познані, Берліна. В боях відзначався хоробрістю та сміливістю. Часто йому приходилося несолодко, але ні на мить не допускав думки зрадити Батьківщину, бо він і такі, як він, розуміли, що спасають майбутні покоління, рідну землю.   День Перемоги зустрів у Берліні і як переможець поставив свій підпис на Рейхстазі. Демобілізувався лише 27 квітня 1947 року.

         Скромний від природи, Микола Романович ніколи не говорить про свої бойові нагороди. А їх у ветерана немало – більше 20 орденів та медалей, серед яких ордени "Великої Вітчизняної війни», «За мужність», «За визволення Варшави», «За взяття Берліна» та багато інших.

         У мирний час Микола Романович також пройшов славний трудовий шлях.Винагородою за його багаторічну працю стала шана та повага односельців.

         Нагородила доля Вегерю М.Р. й гарною дружною родиною – він має четверо прекрасних дітей, онуків. І хоч дається взнаки поважний вік, Микола Романович завжди активний,життєрадісний та молодий душею.  Розділити з іменинником цю вагому дату до нього сьогодні завітали перший заступник голови, в.о. голови Біловодської райдержадміністрації Вадим Муратов, голова районної ради Петро Самойлов, голова Біловодської селищної ради Едуард Олєйніков, голова районної ради ветеранів України Валентина Негода.   

         Гості подарували квіти, подарунки та щиро бажали ветерану міцного здоров’я, радості, тепла і затишку і благополуччя в родинному колі. А ще вони побажали імениннику жити довго і щасливо, щоб в такому родинному затишку відсвяткувати ще й 100-річний ювілей.