Прес-центр1 вересня 2020, 08:09

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем знань

Дорогі друзі!

Педагогів і вихователів, школярів і студентів, батьків і всіх причетних до освітньої сфери Луганщини вітаю з Днем знань, який ми щороку відзначаємо 1 вересня.

Свої двері заклади освіти відкривають в непростій незвичній ситуації – поширення коронавірусної інфекції. Ви мабуть вже сумуєте після піврічної перерви за партами, уроками, лекціями, за можливістю спілкуватися віч-на-віч. Тож упевнений, що радість від зустрічі з друзями та педагогами надасть наснаги до навчання.     

Тому, звертаюся до всіх освітян з порозумінням ставитися до нових правил навчального процесу.

Сьогодні в нашій країні триває реформа освіти. Процес складний, але вкрай потрібний. Ці зміни осучаснюють навчання, дають поштовх новаторству, наближають його до передових світових практик. Однак головний сенс – демократизація освітнього процесу, його побудова на принципах рівноправного партнерства між педагогом та учнем.

Я з радістю згадую свою першу вчительку. Вона для нас, малюків, була, як друга мати. І ми кожного дня навипередки бігли до школи. Усі свої любов, душевну щирість віддавала нам. А ми розповідали, що вона найкраща у школі.

У середній школі я вчився ще в радянські часи. Однак, педагоги ставилися до нас зі справжньою повагою, більшість зверталася на «Ви», та вчили думати самостійно. Дякую вам, мої дорогі вихователі!

Бажаю всім педагогам області чемних і вдячних учнів, постійно працювати над своєю майстерністю, високої оцінки вашої шляхетної справи від держави.

Школярам та студентам бажаю наполегливо опановувати знання, гарно вчитися! Бо наша рідна Луганщина та Україна вже потребують висококваліфікованих фахівців, які щиро бажають змінювати життя на краще.

Хай вам щастить!

 

Голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                               Сергій Гайдай