Прес-центр5 вересня 2017, 09:09

Про проведення районного Форуму місцевого розвитку громад Біловодського району

4 вересня в малій залі Біловодського будинку культури за участю координатора Луганського обласного підрозділу впровадження Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Анатолія Молошного відбулося засідання районного Форуму місцевого розвитку громад Біловодського району.

У роботі форуму також взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови та представники селищної та сільських рад, лідери і активісти громадських організацій району.

У ході Форуму Анатолій Молошний розповів присутнім про програму  ПРООН у напрямку підтримкиОТГ щодо покращення умов центрів надання адміністративних послуг. Після чого було розглянуто проект «Створення Центру надання адміністративних послуг Біловодської селищної ради. Капітальний ремонт  приміщення, придбання обладнання».

Проектом передбачено ремонт частини приміщення будівлі комунальної власності, яка знаходиться в смт. Біловодськ по вул. Центральна, 103 та облаштування в ній архіву для ЦНАПу,  а також закупівля необхідних меблів та обладнання. Також в рамках цього проекту плануєтьсястворення 6 нових віддалених робочих місць у 6 населених пунктах Біловодського району (Литвинівка, Бараниківка, Євсуг, Новодеркул, Плугатар, Новолимарівка), де персонал, що пройде навчання, буде надавати адміністративні послуги населенню на місцях.

Одним із питань, яке виникло в ході обговорення проектустало питання щодо доступу людей з обмеженими можливостями до цієї будівлі.В наслідок чого запропоновано облаштувати кімнатуз кнопкою викликудля очікування та обслуговування людей з обмеженими можливостями, в якій будуть розміщені інформаційні дошки та вказівники для подальших дій.

За підсумками Форуму було затвердженомікропроектну пропозицію «Створення Центру надання адміністративних послуг Біловодської селищної ради. Капітальний ремонт  приміщення, придбання обладнання», ініціатором якої виступила ГО «Деркул-2013».