Прес-центр7 листопада 2019, 10:11

Про роботу, проведену у поточному році відділом ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації

06 листопада 2019 року на апаратній нараді Біловодської райдержадміністрації  начальник відділу ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації Людмила Ткаченко доповіла про роботу відділу протягом поточного року.

Вона відзначила, що станом на 30 жовтня 2019 року на території району проживає 17831 виборець. В районі існує 30  звичайних виборчих дільниць  на постійній основі (15 середніх та 15 малих), 5 з яких базуються  в самому Біловодську.

У 2019 році були проведені чергові вибори Президента України 31 березня 2019 року, повторний тур 21 квітня 2019 року та позачергові вибори народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Відділом  ведення Державного  реєстру  виборців  були виготовлені попередні списки виборців (у двох примірниках), іменні запрошення, та  уточнені списки виборців (у двох примірниках), які були видані  дільничним виборчим комісіям у встановлені законодавством строки.

         На чергові вибори Президента України  31 березня 2019 року за тимчасовою зміною місця голосування звернулися 214 виборців. А на повторне голосування виборів Президента України 21 квітня 2019 року звернулися 277 виборців, а на  Позачергові вибори народних депутатів України щодо зміни місця голосування без зміни виборчої адреси звернулися 177 виборців.

      Була проведена роз’яснювальна робота з відповідними закладами району щодо оформлення та отримання статусу НСП (нездатні самостійно пересуватись) виборцям похилого віку та за станом здоров’я. Також  проведена відповідна робота, завдяки якої статус НСП було присвоєно близько  100 виборцям району.

          До відділу ведення Державного  реєстру  виборців  Біловодської райдержадміністрації  подані вчасно відомості  періодичного поновлення  органами, установами, службами,  визначеними законодавством  (у визначені терміни) та опрацьовані відділом у повному обсязі.

За три квартали поточного року відділом було завантажено та оброблено 334 відомості, надані суб’єктами подання для щомісячного уточнення персональних даних ДРВ, в яких міститься 1642 записи про зміну персональних або службових даних. Усі записи успішно опрацьовані.

Протягом вищевказаного періоду були зареєстровані  338 виборців, знято з реєстрації 253 виборця, змінили прізвище, ім’я або по батькові 151 виборець, змінено місце народження або дату 24 виборця, включено 18-річних до бази даних Реєстру 113 осіб, померло 496 виборців, визнано нездатними пересуватися самостійно 265 виборців та набули громадянство 2 виборця.

За період з січня по жовтень 2019 року було підготовлено і проведено 551 наказ про внесення записів до Реєстру або про внесення змін до бази даних та було видано 63 накази щодо знищення запису про виборців у зв’язку із закінченням строку збереження та 460 наказів щодо зміни місця голосування.

Також були опрацьовані звернення засобами автоматичної інформаційно-телекомунікаційної системи інших відділів ведення ДРВ про внесення змін до виборчих адрес виборців.

Надано 90 запитів до Біловодського управління Державної міграційної служби України в Луганській області, селищній раді та старостинським округам району щодо уточнення персональних даних виборців.

Постійно проводиться внесення змін виборчих адрес та місця народження у зв’язку зі змінами в Адміністративно-територіальному устрою України (АТУУ). 

Щодо отримання роздруку персональних даних у базі даних Реєстру  за три квартали до відділу ведення ДРВ звернулися 1968 виборців.

Враховуючи постійне вдосконалення Розпорядником Реєстру автоматизованої  інформаційно-телекомунікаційної системи, співробітники відділу постійно вивчають нові розпорядчі та нормативні акти з питань ведення Державного реєстру виборців.

Адміністратором безпеки постійно проводяться відповідні заходи по контролю за станом оргтехніки і комплексного захисту інформації.