Прес-центр1 листопада 2019, 14:11

Про участь активістів Біловодщини у семінарі «Децентралізація та місцеве самоврядування»

31.10.2019 року активні громадяни Біловодщини, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та Біловодської селищної ради взяли участь у семінарі «Децентралізація та місцеве самоврядування», який проводили представники Старобільської ГО «ВОЛЯ» за підтримки проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» .

Учасники семінару говорили про процеси об'єднання громад, про участь громадськості у цих процесах, чого можна досягти після децентралізації, обговорювали питання формування бюджету ОТГ. Наталя Воля розповіла про  гендерні аспекти бюджетування на місцевому рівні, як їх розуміти та як включати ґендерний аспект у планування та імплементацію стратегій, планів та бюджетних програм.

Захід пройшов в дуже теплій та дружній обстановці, представники ГО «ВОЛЯ» відповіли на всі запитання та наприкінці закликали присутніх не залишатися осторонь, залучитися до вирішення проблемних питань, висловлювати власну позицію, приймати активну участь у бюджетному процесі, вести активну роботу, яка сприятиме розвитку громади.