Прес-центр7 листопада 2019, 13:11

Проведено єдиний день інформування населення

       07 листопада в залі засідань  Біловодської райдержадміністрації відбувся Єдиний день інформування населення за участю  першого заступника голови, в.о. голови райдержадміністрації Вадима Муратова та голови районної ради Петра Самойлова. Тема інформаційної години: «Про впровадження новітніх технологій та новітніх сервісів в органах пенсійного фонду України».

        В заході взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та керівники структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

        Під час зустрічі начальник Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Ольга Шуліка розповіла про роботу, яка проводиться у цьому напрямку відповідно до завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, та надала ґрунтовні відповіді на всі запитання.

         Крім цього, в рамках проведення Єдиного Дня Пенсійного фонду України в Луганській області фахівцями управління проведено низку заходів:

    29 жовтня начальник об’єднаного управління Ольга Шуліка разом з керівниками соціальних служб району прийняла участь у святковому заході – зустрічі з ветеранами соціальної сфери, на якому зібралися 21 чоловік.  Привітала присутніх зі святом, відповіла на хвилюючі питання пенсіонерів-держслужбовців та повідомила про послуги, які надаються через вебпортал Пенсійного фонду України.

          На засіданні трьохсторонньої комісії з питань погашення заборгованості до Пенсійного фонду України за участю начальника Біловодського об’єднаного управління  Ольги Шуліки, начальника відділу забезпечення наповнення бюджету №3 головного управління ПФУ в Луганській області  Олени Квач, представників Державної фіскальної служби та Державної виконавчої служби району розглядалися питання заборгованості фізичних осіб підприємців по сплаті  єдиного соціального внеску.

    Заступник начальника Біловодського відділу обслуговування громадян Тетяна Панченко провела виїзний прийом за місцем проживання до жительки села Зеликівка Перевозчикової Ніни Єгорівни, 1936 р.н., яка не в змозі відвідати управління самостійно та вирішити свої питання щодо пенсійного забезпечення та документів пенсійної справи.

         01 листопада начальник об’єднаного управління Ольга Шуліка та заступник начальника управління Тетяна Плясуля з 10-ї до 12-ї години відповідали на дзвінки “гарячої” телефонної лінії від жителів Біловодського та Міловського районів, на які звернулися відповідно 17 та 15 осіб. Питання стосувалися підвищення пенсій у поточному році, поновлення виплати пенсій та заборгованості за минулі періоди внутрішньо-переміщеним особам, а також роз’яснення пенсійного законодавства.

          В рамках проекту «Школа майбутнього пенсіонера» начальник відділу забезпечення наповнення бюджету №3 обласного Фонду Олена Квач розповіла  працівникам Литвинівської МТС про особливості обчислення страхового стажу, який враховується при призначенні пенсії, та його пряму залежність від сплати страхових внесків.

         З метою легалізації зайнятості населення спеціалісти провели з працівниками Литвинівської МТС флешмоб на тему «Ми проти зарплати в конверті».

          Основну увагу  під час зустрічей з трудовими колективами Литвинівської сільської амбулаторії та аптечного пункту, які були проведені фахівцями обласного Фонду, було зосереджено на обов’язковій сплаті єдиного внеску у розмірі не менше мінімального для отримання соціальних гарантій в майбутньому та на відповідальності за порушення чинного законодавства. Також звернули увагу на недопустимість помилок при наданні звітності, яка подається на працівників установ та організацій.