Прес-центр1 червня 2017, 11:06

Проведено районний Форум місцевого розвитку громад Біловодського району.

30 червня в залі засідань райдержадміністрації за участю представників ПРООН Ганни Борової та Еміля Коренєва відбувся черговий Форум місцевого розвитку. В роботі Форуму взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, голови та активісти громадських організацій та інші зацікавлені особи.

Основними розглянутими на Форумі питаннями було співробітництво громад із Програмою розвитку ООН та огляд мікропроектів, поданих на конкурс «Верховенство права та безпека для громад у постраждалих від конфлікту районах України».

В результаті навчання, яке представники громадських організацій району пройшли протягом березня-травня місяців поточного року,на конкурс ПРООН у рамках проекту «Верховенство права» було надано три проектні ініціативи направлені на покращення громадської безпеки та доступ до правосуддя.На Форумі активісти презентували дані проектні ініціативи та отримали відповідну оцінку актуальності та рекомендації учасників Форуму щодо участі цих ініціатив у Конкурсі на фінансування від ПРООН. Учасники тренінгів за програмою відновлення та розбудови миру ПРООН на Форумі отримали відповідні сертифікати.

Ще одним позитивним моментом Форуму стало обговорення результатів візитів по обміну досвідом в Івано-Франківськ та Вінницю. Присутні ознайомилися з успішним практичним досвідом та переглянули дуже цікавий ролик про результати співпраці влади, бізнесу та ОСГ в реалізації проектів розвитку громад Івано-Франківської та Вінницької областей.Активісти, що прийняли участь в цих візитах зазначили, що з'явилось бажання працювати та робити щось подібне.