Прес-центр13 листопада 2018, 10:11

Рада регіонального розвитку: Луганщина – серед лідерів будівництва нових амбулаторій

Півтори тисячі державних управлінців зі всіх областей зібрав Президент України Петро Порошенко на цю масштабну нараду в столиці.

Делегацію з Луганщини очолив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь. До її складу також увійшли керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна, директор Департаменту масових комунікацій Олександр Костенко, керівництво міст, районів, об’єднаних територіальних громад.

Під час засідання Президент, зокрема, наголосив на вдосконаленні та розширенні системи субсидій, збільшенні коштів на її виконання. Це його головна вимога до бюджету на 2019 рік. Глава держави закликав обласні державні адміністрації, міських та сільських голів підключитися до удосконалення цієї системи.

«Ми спільними зусиллями зробимо максимум, щоб захистити тих, хто реально потребує допомоги. Це є наше спільне завдання. Я покладаюся на вас, на тих, хто найближче до простих людей – органи місцевого самоврядування», – зазначив Петро Порошенко.

Президент також акцентував на важливості ініційованої ним реформи сільської медицини. Він повідомив, що схвалено до фінансування 513 проектів з будівництва нових амбулаторій на суму майже 3 мільярди гривень.

Лідери з реалізації проекту – Дніпропетровська, Луганська, Харківська, Кіровоградська та Рівненська області. На цей час із 513 амбулаторій будується 89, решта – стартують в найближчі тижні.

«Важливо, що нашу область виділили серед лідерів щодо реалізації Президентської програми розвитку сільської медицини», – підкреслив Сергій Філь.

Глава держави наголосив на важливості збільшення субвенції на інклюзивну освіту, утворення об’єднаних територіальних громад по всій Україні до проведення місцевих виборів у 2020 році та доручив представникам  регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

«Наша область має повну підтримку Президента та Уряду України Разом ми обов’язково досягнемо мети. Упевнений, що Рада регіонального розвитку матиме виключно позитивні результати. За її підсумками відзначено, що у майбутньому регіони отримуватимуть ще більше уваги», – сказав виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь.

https://youtu.be/fzNpomRPBtk