Прес-центр27 лютого 2019, 14:02

Сергій Філь: відновлення транспортно-логістичної інфраструктури області – серед пріоритетів

Про це Сергій Філь повідомив під час прес-конференції в облдержадміністрації.

«За відповідним напрямом до Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки включено 157 проектів. І це логічно – ремонту потребують 80 % доріг, – сказав він. – Вже найближчим часом розпочнеться ремонт на дорозі Т-13-09 між Щастям та Станицею Луганською. Нею щодня користуються люди, які перетинають лінію розмежування. Тендерні процедури завершені. Чекаємо лише на більш сприятливі погодні умови».

Масштабним проектом є будівництво залізничної гілки між Сватовим та Білокуракиним. Це суттєво знизить навантаження на дорожню інфраструктуру, вирішить питання підвозу вугілля на ТЕС у місті Щастя та матиме велике значення для аграріїв.

«Не менш важливим завданням є створення повноцінної системи надання медичних послуг. Зокрема, передбачається будівництво 58 нових медичних об’єктів, у тому числі й обласної клінічної лікарні у Сєвєродонецьку. У галузі освіти заплановано реалізувати 131 проект, – сказав виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації.

Ще одним пріоритетом, як зазначив Сергій Філь, є створення комфортного середовища для життя людей  не лише у містах, а й у невеликих населених пунктах.

Відносно підтримки внутрішньо переміщених осіб Сергій Філь зауважив, що наразі реалізовуються заходи Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб в Луганській області, на фінальній стадії перебуває будівництво житла у Рубіжному.

«Також планується розроблення окремої цільової програми щодо погашення відсотків по кредитам, які будуть отримувати переселенці. Робота за цим напрямом триває», – підкреслив він.

Відповідаючи на питання стосовно відновлення в області сталого енергопостачання, Сергій Філь наголосив: «Вже у серпні має бути уведена в експлуатацію електропідстанція у Кремінній. Наші великі підприємства  зможуть працювати на повну потужність. Це перша передумова зростання кількості робочих місць на Луганщині».

Крім того, у минулому році запрацювала програма отримання з обласного бюджету часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва, що призведе до створення нових робочих місць. На поточний рік планується значно більша сума. Це є вагомою підтримкою малого та середнього бізнесу.