Прес-центр20 травня 2020, 17:05

Сергій Гайдай: підтримка, яку ми постійно відчуваємо від Президента, є запорукою наших майбутніх спільних перемог

Рік тому відбулися вибори Президента України. З приголомшливим результатом переміг Володимир Зеленський. Україна обрала інший вектор розвитку, люди потребували зміни усіх сфер життя. Головне, чесної та відкритої політики, де не має місця пафосним обіцянкам.

Перш за все була заявлена магістральна ціль – Україні потрібен мир. За роки війни від ворожої агресії загинули тисячі українських громадян: і військові, і мирне населення. А скільки скалічених доль? Знекровлювалася економіка не тільки нашої області, а й всієї України.

Тому, при призначенні на посаду голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Володимир Зеленський поставив переді мною чіткі та зрозуміли  завдання.

Треба було добудувати зруйнований міст через Сіверський Донець біля єдиного працюючого КПВВ «Станиця Луганська», який з’єднує дві частини Луганщини: підконтрольну та  тимчасово окуповану. Бо декілька років мої земляки – а це люди похилого віку та інваліди – зазнавали страждань, перетинаючи ці зруйновані конструкції. Це також жертви війні. І ніхто з влади цим сумним фактом раніше не переймався.   

Усі роботи виконувалися під жорстким контролем Президента України.  А на заклик допомогти у відбудові відгукнулися поважні міжнародні організації. 

Й 20 листопада 2019 року вже відремонтований зручний міст був відкритий для перетину.     

Президент тоді сказав: «Чотири місяці тому тут не було якісної дороги та автобусів, а люди вимушені були користуватися зруйнованим мостом. Ми його відбудували. Це одна з найзначніших гуманітарних місій української влади, яка робить все залежне для поліпшення умов перетину лінії розмежування». 

А ще є багаторічна сумна проблема Луганщини – це жахливий стан доріг. Влада змінювалася з калейдоскопічною швидкістю, але автошляхи становилися ще аварійнішими.

Нарешті в Україні вже новий Президент дав старт проєкту «Велике будівництво».

На ремонт автошляхів у 2020 році Луганщина отримала рекордні 3,6 мільярди гривень. Ніколи ще держава не приділяла таку увагу нашому регіону. Ми вдячні за це. Ремонтні роботи розпочалися вже на початку весни. Володимир Олександрович доручив, щоб, незважаючи на карантинні обмеження, відбудова інфраструктури продовжувалася. І вона триває щодня: бригади працюють по три зміни. Дякую їм за таку відповідальність.

На цей час вже відремонтовано: міст через річку Айдар та ділянку авто дороги  «Передільське – Старий Айдар», мосту на автодорозі між містами Сєвєродонецьком та Лисичанськом, ремонт ділянок автодоріг «КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут»,  «Борівське – Боброве – Муратове», «Нова Астрахань – Боровеньки», траса Чугуїв – Мілове,  вулиці і дороги комунальної власності у населених пунктах.

Тривають ремонтні роботи на життєво важливій артерії – дорозі «Станиця Луганська – Сєвєродонецьк» протяжністю 130 км.

Ще багато мереж автошляхів буде відремонтовано. Це і сватівський напрямок, старобільський, троїцький, попаснянський. Ми впораємося. Відомо, що гарні дороги – це розвиток економіки, промисловості, усієї інфраструктури. Моя мета – крок за кроком відбудовувати Луганщину, щоб життя людини стало більш комфортним і заможнім. Я щиро цього прагну.

Наприкінці минулого року за дорученням Президента побував у Золотому, де зустрівся з переселенцями. Вони втратили своє житло. Я тоді пообіцяв, що вони обов’язково його отримають. Так і сталося.

Невдовзі ключі від нових квартир у Золотому отримають 15 родин, яких терористи змусили покинути рідні оселі.

Людям залишиться тільки перевезти в квартири особисті речі, як кажуть «заходь і живи». Ремонт там дуже гарний. Я не прибічник «потьомкінських деревень».

Луганщина – особливий регіон. Тут інша відповідальність та вимоги, і немає простих лінійних рішень. Але підтримка, яку ми постійно відчуваємо від Президента, є запорукою наших майбутніх спільних перемог. Бути добру!

#Разом_і_далі