Прес-центр15 грудня 2021, 16:12

Сергій Гайдай відкрив басейн «Садко», який відновлений у рамках «Великого будівництва»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрація Сергій Гайдай взяв участь в урочистому відкритті після капітального ремонту СДЮСТШ ВВС «Садко».

У вітальному слові очільник Луганщини розповів свою особисту історію, пов’язану з цим місцем: «Саме тут багато років тому я навчався плавати. Тут працювала моя мати. Сьогодні ж у відновленому басейні будуть займатися атлети, які підіймаються на п’єдестал національних, європейських та світових першостей. Це наш вклад у популяризацію спорту на Луганщині і презентація нашого регіону у всьому світі. Спортсмени, що виступають на міжнародних змаганнях роблять важливу дипломатичну місію – змушують говорити про область вголос».

У свою чергу керівник Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк наголосив: «Сподіваюсь, що завдяки відновленню, «Садко» стане центром водних видів спорту не тільки міста, а і області».

Кошторисна вартість ремонту будівлі ДЮСШ «Садко» склала 9934,577 тис. грн (ДФРР - 6233,7501тис. грн; місцевий бюджет –3700,827 тис. грн).

У рамках відновлення будівлі виконано ремонт чаші басейну, реконструкція системи опалення, вентиляції, водопостачання, електромережі, оздоблення внутрішнього приміщення басейну, а також створено комфортні умови для занять водними видами спорту одночасно до 30 спортсменів та для 60 глядачів на трибунах.

Нагадаємо, що ДЮСШ «Садко» – це єдине місце в області де культивується підводний спорт – плавання в ластах та підводне орієнтування.

Перед початком відновлювальних робіт у групах ДЮСШ «Садко» займались 206 спортсменів, кращі з яких представляють область на всеукраїнських, європейських та світових змаганнях, де неодноразово були переможцями та призерами.