Прес-центр30 червня 2017, 15:06

Шановні Біловодчани!

        Нагадуємо Вам, що стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без будь-яких відповідних документів, що гарантують безпечність та якість харчового продукту. Придбання товарів у місцях «стихійної торгівлі», в умовах, які не відповідають санітарним вимогам, можуть обернутися лихом для Вас, ваших рідних і друзів.

        В основному на «стихійних ринках» реалізується продукція, яка не проходить лабораторного контролю. Крім того, у жодному випадку не дотримуються умови зберігання, транспортування і реалізації м’ясо-молочної та іншої продукції. Також відсутня інформація для споживача щодо кінцевого терміну придатності харчового продукту, який потребує спеціальних умов. Така продукція несе велику загрозу здоров’ю і життю людей!

       Серед продуктів, які реалізуються з землі, найбільш небезпечними є молоко та молочні продукти. Вживання молочної продукції невідомого походження,  придбаної у громадянина, який не пройшов медогляд та не має допуску до роботи з харчовими продуктами — прямий шлях до інфекційних захворювань. Ні про яку користь від молока в цьому випадку вже не йдеться, лише про шкоду. Також не можна купувати молоко в пластикових пляшках, які є предметами одноразового використання.

       Торгівля з рук у невстановлених місцях  ̶  це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладання штрафу.

         Питання виявлення та припинення стихійної торгівлі  завжди буде стояти на контролі органів влади, адже свідоме порушення законодавства продавцями ставить під загрозу здоров’я покупців. 

        Тому звертаємося до всіх Біловодчан із закликом не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі та застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням цих небезпечних продуктів! Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в продовольчих магазинах. Адже якщо ніхто не купуватиме товари на стихійних ринках – то, відповідно, останні зникнуть.