Прес-центр28 грудня 2018, 12:12

Щоб новорічна ніч пройшла без наслідків - алкоголь повинен бути захищений акцизною маркою

Як повідомили у Головному управлінні ДФС у Луганській області, з початку року за матеріалами фактичних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності виявлено 20 фактів реалізації немаркованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів (відповідно 7 та 13). До порушників чинного законодавства застосовані фінансові санкції на загальну суму 362 тис. грн.

Також за результатами перевірок були оформлені адміністративні справи  та передані до судів за місцем реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

Відповідальність за недодержання порядку маркування, продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів, несплату чи несвоєчасну сплату податку несуть виробники (замовники), імпортери, продавці таких товарів та їх посадові особи відповідно до закону (п. 228.9 ст. 228 ПКУ).

У зв'язку з наближенням новорічних свят у відомстві порекомендували не ризикувати своїм здоров'ям і у новорічні свята вживати алкоголь тільки захищений діючими марками акцизного збору.

 

Головне управління ДФС у Луганській області