Прес-центр3 травня 2019, 13:05

Сьогодні стартує реєстрація осіб з окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму на додаткову сесію ЗНО

Міністерством освіти і науки України та Українським центром оцінювання якості освіти створено додаткові умови реєстрації та участі таких громадян у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Особи, які мешкають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополь або на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, зможуть зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з 03 до 20 травня 2019 року (для участі в додатковій сесії).

Додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання буде проведено з 26 червня до 12 липня 2019 року.

Лише громадяни з неконтрольованих територій, які не мають можливості відправити документи для реєстрації поштою, повинні в установлений строк надіслати скан-копії фотокартки та інших необхідних документів на електронну адресу відповідного регіонального центру.

Якщо особа не може вказати адресу в Україні для отримання поштового повідомлення, інформація про результати реєстрації надсилається на її електронну адресу. В такому випадку сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання зберігаються в регіональному центрі. Їх можна забрати в будь-який зручний час або отримати безпосередньо в пункті проведення зовнішнього оцінювання під час проходження першого тестування.

Щоб взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні цьогорічним випускникам, які проживають на непідконтрольних українській владі територіях, достатньо бути зарахованим за будь-якою формою навчання (денна, вечірня, дистанційна, екстернатна тощо) у загальноосвітньому закладі на території України.

Детальніше про порядок отримання документа про повну загальну середню освіту можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України. Рекомендації щодо реєстрації для участі в ЗНО розміщено в розділі «Процедура реєстрації».

На сайті «Доступна освіта» громадської організації «Фонд «Відкрита політика» можна знайти безкоштовні відеоуроки з української мови і літератури, історії України, інших предметів, перегляд яких не потребує реєстрації. Крім іншого, тут розміщено покрокові інструкції щодо отримання документів про освіту державного зразка, здобуття вищої освіти за спрощеною процедурою, а також перелік освітніх програм тощо.

Окрім того, з метою забезпечення доступу до отримання освіти для абітурієнтів з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, територій вздовж лінії розмежування та Криму активну інформаційну кампанію проводить ГО «Фонд «Відкрита політика».

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти