Прес-центр26 травня 2017, 10:05

ТАЛАНОВИТА МОЛОДЬ - МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Наша область, незважаючи на сумні події останніх років, щедра на талановитих людей. І, що, напевно, найважливіше – на обдарованих дітей. Саме з ними 17 травня 2017 року зустрівся голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

            «У цей час важливо дотримуватися розумної стратегії розвитку навчальних закладів, молодіжного руху в області, – звертаючись до школярів, наголосив він. – Адже тільки ви згодом зможете довести до завершення всі ті напрями відбудови країни, регіону, свого міста, які вже почали ми». 

            Присутні у залі засідань облдержадміністрації переможці Всеукраїнських і обласних етапів учнівських олімпіад, інших освітніх конкурсів не тільки отримали заслужені нагороди і цінні подарунки, але й скористалися можливістю поспілкуватися з очільником Луганщини, поставити за допомогою відкритого мікрофону будь-яке питання.

            Молоді люди запитували про діяльність очільника області, безвізовий режим у країні, упевненість  бути необхідними в обраній професії та важливість ролі вчителя у подальшому житті.

            315  обдарованих учнів визнано переможцями і призерами обласних етапів. А 52 учні області стали учасниками Всеукраїнських етапів. Дев’ять з них підкорили інтелектуальний олімп – їх відзначали разом з наставниками-педагогами, які підготували талановитих молодих людей.

             Біловодський район представляли учениця 9 класу Біловодської ЗОШ I-III ступенів Бобок Вікторія – переможець IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури разом із учителем – наставником -  Бондаренко Оленою Іванівною та учениця 11 класу Новодеркульської ЗОШ I-III ступенів Безкишкиною Анастасією – переможцем обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук. 

            Участь у вшануванні лауреатів «Луганщина інтелектуальна» взяв директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

            «Вважаю, що подібні зустрічі з молоддю відтепер стануть регулярними, – наголосив очільник області. – Усвідомлюючи, що насамперед треба втілювати на Луганщині, впевнений, що саме з такою молоддю, яка вже в найближчому майбутньому прийме естафету подальшого розвитку області у батьків, все у нас буде добре!»

            У свою чергу, учні висловили подяку Юрію Гарбузу за його активну підтримку освіти Луганщини.