Прес-центр14 травня 2019, 11:05

У Біловодському районі розпочалися військові збори

         Відповідно до Закону України  «Про військовий обов’язок і військову службу», Тимчасової настанови з територіальної оборони, затвердженої наказом Генерального штабу Збройних сил України від 30.08. 2017 року , та згідно з планом підготовки Біловодського РВК у 2019 році з 13 травня 2019 року розпочалося проведення зборових заходів з управлінням окремого батальйону територіальної оборони на території Біловодського району.

         Робота щодо створення такого батальйону на території Біловодського району, яка проводилася зусиллями райдержадміністрації та військового комісаріату,  розпочалася у 2014 році. Спочатку на шляху їх створення було багато труднощів, зокрема, тому, що і керівники господарств, і населення вважали, що такий захист – це обов’язок держави. Наша армія завжди стояла на захисті своєї країни. Але у скрутні часи у захисті рідної землі повинні брати участь і армія, і самі громадяни, бо основне завдання таких батальйонів -  охорона миру та спокою на своїй території. Завдяки проведеній роз’яснювальній роботі, особистим зусиллям  голови районної держадміністрації Андрія Грачова такий батальйон на території району був утворений.

         13 травня проведено перші збори керівного складу батальйону територіальної оборони, які триватимуть тиждень.  У навчаннях беруть участь представники з різних організацій, у тому числі і особисто  голова Біловодської районної держадміністрації Андрій Грачов. Протягом цих днів вони будуть вивчати як теоретичну і практичну сторону військової справи. Навчання розпочалися з урочистого прийняття присяги та видачі зброї.
          У їх відкритті  взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Вадим Муратов,  селищний голова Біловодської селищної ради Едуард Олєйніков, заступник голови районної ради Ірина Козакова  та колишній військовий комісар Біловодського РВК, підполковник у відставці Валерій Животовський. Головна думка, яка звучала у всіх виступах, - багато віків поспіль нас намагалися завоювати і підкорити, але наш український народ завжди відзначали глибокий патріотизм, любов до рідної землі та готовність стати на її захист. І створення батальйону територіальної оборони на території Біловодського району є цьому яскравим підтвердженням.