Прес-центр27 cічня 2021, 10:01

У рамках програми «Велике будівництво» в області реалізовано проєкти спортивної інфраструктури на 53,7 мільйона гривень у 2020 році

На Луганщині завжди приділяли особливу увагу розвитку спорту та удосконаленню спортивної інфраструктури.

У рамках виконання програми Президента України «Велике будівництво», одним з напрямів якої є розбудова спортивної інфраструктури, протягом 2020 року в області реалізовано проєкти загальною вартістю 53,7 млн гривень.   А саме: будівництво спеціалізованої зали спортивної гімнастики у м. Кремінна; реконструкція стадіону «Нива» в смт Станиця Луганська; капітальний ремонт стадіону «Будівельник» в смт Новопсков; реконструкція стадіону КУ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії»; капітальний ремонт спортивної зали Станично-Луганської ЗОШ № 1.

Минулого року, до початку впровадження карантинних обмежень, фізичною культурою та спортом в дитячо-юнацьких спортивних школах займались 7077 спортсменів, заняття з якими проводили 307 тренерів.

Слід зазначити, що на цей час розвиваються 74 види спорту, з яких 26 – олімпійських.

До складу збірної команди України з олімпійських видів спорту від Луганської області увійшло 77 спортсменів, що на 2,6 % більше, ніж у позаминулому році (75 спортсменів). З неолімпійських видів спорту – 217 спортсменів, а це на 22,6 % більше у порівнянні 2019 роком (177 спортсмени).

З березня 2020 року у зв’язку з карантином більшість запланованих в області спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів проводились в онлайн режимі, зокрема:  «Не лінуйся, вдома тренуйся, #36,6», «Разом з татом краще», «Папа, мама, я – спортивна сім’я», Інформаційна естафета «Мій заклад фізичної культури» та інші.

Загалом було проведено 175 заходів з підготовки та участі у національних змаганнях (навчально-тренувальні збори) та змагання обласного рівня з різних видів спорту.

Спортсмени області взяли участь у низці міжнародних змагань. Так, на чемпіонаті світу з боротьби самбо в Сербії Маргарита Птушка здобула срібну медаль, Мирослава Савченко – бронзову медаль (представниці Сватівського району).

В онлайн чемпіонаті світу серед юнаків та дівчат до 17 років, в якому брали участь 404 спортсмени з 62 країн світу, в складі збірної команди України виступали 2 представника Луганщини з важкої атлетики – Марк Лєванзов з місті Кремінна (посів 3 місце) та Ілля Замлинський з с. Петропавлівка Станично-Луганського району (посів 7 місце).

Усього на всеукраїнських та міжнародних змаганнях у 2020 році спортсмени області здобули понад 500 медалей різного ґатунку.

Крім цього, 71 спортсмену області присвоєно спортивний розряд «Кандидат в майстри спорту України», 33 спортсмени виконали норматив «Майстер спорту України», 1 спортсмену присвоєно звання «Майстер спорту України міжнародного класу».

Обласну стипендію (для провідних та перспективних спортсменів) у І півріччі 2020 року отримали 58 спортсменів, у ІІ півріччі – 59 спортсменів на загальну суму 1,4 млн гривень.