Прес-центр13 березня 2019, 08:03

Управління соціального захисту населення Біловодської райдержадміністрації повідомляє про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції

На виконання Указу Президента України від 18.03.2015 № 150 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» управління соціального захисту населення повідомляє, що у Біловодському районі на обліку знаходяться 4 особи з інвалідністю внаслідок війни АТО, 348 учасників бойових дій АТО, 2 учасника війни АТО та 5 членів сімей загиблих учасників АТО. Всі учасники бойових дій АТО користуються 75% пільгою на житлово-комунальні послуги. Санаторно-курортним лікуванням забезпечено 2 учасника бойових дій АТО. Оплачено навчання 1 учасника бойових дій АТО у Луганському державному університеті внутрішніх справ ім.. Е.О.Дідоренка.

         На обліку у районному центрі зайнятості знаходяться 51 учасник АТО, із них працевлаштовано 19 осіб, 1 особа отримала одноразову допомогу по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю, 4 – пройшли профнавчання, 5 – приймали участь у громадських роботах. Всі учасники АТО охоплені індивідуальним консультуванням та брали участь у групових масових заходах, які проводились центром зайнятості.

         Протягом 2018 року 36 учасників АТО отримали амбулаторне лікування, 13 учасників АТО отримали стаціонарне лікування, 5 учасникам АТО проведено зубопротезування на суму 14,3 тис. грн., 31 учасник АТО отримав пільгове амбулаторне лікування на суму 8,7 тис. грн., на диспансерному обліку перебуває 40 учасників АТО. Учасникам АТО виписано 87 рецептів за програмою «Доступні ліки» на суму 6,2 тис. грн., 18 рецептів безкоштовних на суму 2,5 тис. грн.

         Дві сім’ї загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО, отримали грошову компенсацію на придбання житла. Одна сім’я вже придбала житло. На обліку для поліпшення житлових умов знаходяться 7 осіб, у т. ч. 5 учасників бойових дій ВПО та 1 особа з інвалідністю І групи внаслідок війни з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО.