Прес-центр19 cічня 2018, 13:01

Урочисте покладання квітів до пам’ятника воїнам, загиблим у роки Другої світової війни

         19 січня   відбувся мітинг та урочисте покладання квітів до пам’ятника воїнам, загиблим у роки Другої світової війни, з нагоди 75-ї річниці визволення селища Біловодська від фашистських загарбників  за участю першого заступника голови райдержадміністрації Вадима Муратова,  голови Біловодської селищної ради об`єднаної територіальної громади Едуарда Олєйнікова, заступників голови райдержадміністрації та селищної ради, заступника військового комісара Біловодського районного комісаріату, ветеранів, представників трудових колективів підприємств, організацій району, учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

       Відкрив мітинг селищний  голова Едуард Олєйніков, який зокрема сказав: «Ми з радістю й болем відзначаємо славетний день в історії нашої держави – 75-у річницю з дня визволення Біловодщини від нацистських окупантів. Сьогодні ми зібрались біля священного міста, щоб вшанувати великий подвиг, віддати шану та повагу тим, хто визволяв наше селище. Збігають роки, приходять у світ нові покоління. Але  не старіє, не зникає пам`ять тих тривожних літ».

           З вітанням до присутніх звернувся Вадим Муратов «Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живими. Навіки залишаться в пам’яті народній бойові подвиги наших батьків і дідів, які ціною неймовірних зусиль відстояли свою землю, які захистили свій народ від неволі й знищення».

           «Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишається захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності» - додав  заступник військового комісара Біловодського районного комісаріату Олександр Ткаченко.

            Від народного депутата України Сергія Шахова надійшов вітальний лист в якому він зазначив «Сьогодні ми низько вклоняємося поколінню, яке носить статут учасник війни, діти війни. Багато з них уже не дожили до нинішнього ювілейного дня, багато перебувають у немічному стані. Пам`ять жива. В ім`я великою ціною здобутою Перемоги ми маємо любити свою країну, свій народ, який вистраждав право бути щасливим».

       Присутні на мітингові хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників Біловодська, які загинули у роки Другої світової війни, та у знак поваги і пам’яті поклали квіти до пам’ятника воїнів-захисників.

        А у виконанні народного хору ветеранів війни та праці районного Будинку культури прозвучали патріотичні пісні.